fa-logoEnglezi okupljaju razočarane saveze za pobunu protiv FIFA-e

 

Iz Engleskoga su fudblaskog saveza (FA) odlučili protiv Međunarodne organizacije (FIFA) ujediniti sve poražene saveze pri prošlonedeljnom biranju domaćina Svetskih fudbalskih prvenstava 2018. i 2022. godine.

Inicijativu je pokrenuo glavni sekretar FA-a Aleks Horne, koji se najviše uzbudio zbog činjenice da je FA na promotivnu kampanju za organizaciju turnira 2018. godine potrošio ogromnih 15 miliona funti.

Povezana vest:  Ferguson: Runi ostaje u klubu

-Aleks je vrlo nesrećan ishodom odlučivanja te traži podršku jednako razočaranih saveza kako bi zajedničkim apelom poraženih od FIFA-e zatražio proceduralne reforme pri budućim izborima domaćina. Nazvao je dosad kolege iz Sjedinjenih Država, Australije, Španije, Portugala, Belgije i Holandije. Želimo da skupimo podršku svih tih saveza kako bismo na FIFA-u krenuli s preciznim zahtevima za promenama – izjavio je The Sunu neimenovani Horneov blizak saradnik.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Skolari: Moraćemo da se poboljšamo ako hoćemo do trofeja

Isti izvor piše da Horne traži novčani limit koji bi budući kandidati smeli da ulože u reklamnu kampanju, kao i višestepenski proces odlučivanja. Isti bi u ranijoj fazi eliminisao određen deo kandidata, koji bi tako uštedeli podosta novca. Dosad su ga bili primorani investirati praktički do svečanog trenutka objave pobednika prošlog četvrtka u Cirihu.

Povezana vest:  Pobede Levantea i Viljareala