Pre početka sezone 2021-22, Upravni odbor NBA odobrio je predlog za odigravanje Plej-In turnira i u 75. NBA sezoni. Plej-In turnir će se održati po završetku regularnog dela sezone, a pre prve runde Plej-ofa, i uključiće timove sa najvećim procentom pobeda (od sedmog do desetog mesta) u obe konferencije.

Plej-In turnir počinje 12. aprila i završiće se 15. aprila. Timovi sa sedmim i osmim najvećim procentom pobeda u svakoj konferenciji imaće po dve prilike da pobede u jednoj utakmici i izbore mesto za Plej-of. Timovi sa devetim i desetim najvećim procentom pobeda u svakoj konferenciji moraće da pobede u dve uzastopne utakmice da bi osvojili mesto u Plej-ofu.

Povezana vest:  Srbija sigurna protiv Angole, u polufinalu kvalifikacionog tunrira

Na kraju regularne sezone, a pre prve runde Plej-ofa, tim sa 7. najvećim procentom pobeda u svakoj konferenciji će ugostiti tim sa 8. najvećim procentom pobeda u jednoj Plej-In utakmici („Sedmi- Osmi utakmica”). Pobednik utakmice 7.-8. u obe konferencije biće 7. nosilac.

Tim sa 9. najvećim procentom pobeda u svakoj konferenciji ugostiće tim sa 10. najvećim procentom pobeda u „Devete-Deseti utakmici“. Poraženi u utakmici Sedmi-Osmi biće domaćin pobedniku meča Deveti-Deseti u Play-In utakmici, čiji će pobednik iz obe konferencije biti 8. nosilac.

Povezana vest:  NBA VESTI, Bogut operisan, ali završio sezonu

Pobednici Plej-In turnira biće 7. i 8. nosioci u svakoj konferenciji. Posle Plej-In turnira, počinje NBA Plej-of serija, u tradicionalnoj strukturi sa 16 timova.

NBA Plej-of počinje 16. aprila i završiće se najkasnije 19. juna.