Odbojkašice Srbije dominatno su započele svoj nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Naše odbojkašice, aktuelne svetske šampionke i evropske vicešampionke, krenule su ubedljivo u borbu za olimpijsko odličje. U prvoj utakmici u Parizu su savladale domaćina Francusku sa maksimalnim rezultatom (25:17, 25:17, 25:22).

Mislim da smo odigrali dobro, iako nije bio naš najbolji meč. Atmosfera je bila odlična, a za neke igrače ovo je bila prva utakmica na Olimpijskim igrama. Nije lako pobediti prvi meč sa 3-0, ali smo uspeli da osvojimo tri poena, što je najvažnije. Sada se pripremamo za sledeći meč protiv SAD, koji će biti veoma težak. Oni igraju odlično i imaju jak tim, puno snage, i moramo igrati sigurno bolje nego danas”, izjavio je selektor Đovani Gvideti.

Povezana vest:  Okupili se odbojkaši za pripreme u Svetskoj ligi

Odličan početak turnira za nas sa tri boda. Znamo da smo bile apsolutni favoriti, ali moram priznati da nas je reprezentacija Francuske u nekim momentima namučila. Igrale su sjajno pred domaćom publikom. Mi smo uživale igrajući pred punim tribinama, iako su navijači bili uglavnom francuski. Zahvalila bih se i našim ljudima, videla sam da su došli u velikom broju. Dobar početak za nas, možda je i bolje što smo na početku turnira imali malo lakšeg protivnika, zbog samopouzdanja. Naravno, samopouzdanje nam ne manjka, ali lepo je početi turnir sa tri boda. Spremni smo da se borimo dalje i, biću iskrena, očekujemo pobedu”, istakla je Tijana Bošković. 

Povezana vest:  BELOGLAVI SUP MASKOTA OLIMPIJSKOG TIMA SRBIJE

Naredna utakmica grupne faze naše odbojkašice očekuje u sredu, 31. jula, protiv reprezentacije SAD.

Kompletan raspored takmičenja možete pronaći ovde.