U drugoj polovini četvrtog takmičarskog dana nastupili su naši basketaši, plivači Andrej Barna i Velimir Stjepanović, kao i odbojkaši.

U prvom kolu turnira 3×3 na Olimpijskim igrama, Srbija je odigrala duel protiv Sjedinjenih Američkih Država i pobedila rezultatom 22:14. Marko Branković je predvodio ekipu sa 8 poena, Stojačić je dodao 7, dok su Mihailo Vasić i Dejan Majstorović postigli 4, odnosno 3 poena. Naredna utakmica naše basketaše očekuje sutra, 31. jula od 19.05 časova protiv selekcije Kine.

Pravi basket, teško i napeto je bilo, repriza finala Svetskog prvenstva. Olakšavajuća okolnost je ta što smo odmah igrali protiv SAD, ispoštovali smo sve i dobar je meč bio. Ovoliko ljudi mislim da nas nikad nije gledalo. Hvala drugim sportistima što su bili, značila nam je njihova podrška”, istakao je Strahinja Stojačić.

Plivač Andrej Barna zauzeo je ukupno 14. mesto u polufinalu trke na 100 metara slobodno, čime je završio svoje učešće u ovoj disciplini. Velimir Stjepanović završio je na 16. mestu u istoj disciplini. Barnu za dva dana očekuje nastup u disciplini 50m slobodno, dok je Stjepanović danas završio svoj nastup na Igrama u Parizu.

Povezana vest:  Troškovi Olimpijskih igara u Tokiju dostigli 15,4 milijarde dolara

Brže sam plivao nego jutros, ali sam očekivao 47.9 sekundi, što mi je trebalo za finale. To nije nerealno s obzirom da sam pre mesec dana plivao 47.6 sekundi. Trka je bila solidna, iako mi start opet nije legao. Jednostavno nisam bio dovoljno brz i ne znam zašto. Posle Evropskog prvenstva trenirao sam još bolje nego pre, ali nešto se promenilo. Možda zato što je trener bio u Americi i slao mi program dok sam trenirao sam u Subotici. Ne znam šta je uticalo, ali šta je, tu je, idemo dalje”, izjavio je nakon trke Andrej Barna.

Sve u svemu, ovo je za mene izuzetno dobar rezultat. U februaru sam morao da promenim trenera, a u prethodnih pet meseci uspeo sam da postignem A normu i ponovo postanem evropski prvak sa tri sjajna momka. Prvi dan takmičenja nije bio sjajan, moje vreme je bilo loše, ali sam se popravio na 200m slobodno i zamalo ušao u polufinale. Sada sam se izborio za polufinale na 100m slobodno, iako trka popodne nije išla kako sam želeo. Ipak, ponosan sam na sebe i idemo dalje. Nažalost, ovo je kraj mojih Olimpijskih igara, ali nije kraj za plivački tim. Čeka nas Anja Crevar na 200m delfin i Barna na 50m slobodno, tako da navijamo za njih”, rekao je Velimir Stjepanović.

Povezana vest:  PARAOLIMPIJADA 2012, Kesler u polufinalu

Naši odbojkaši pretrpeli su poraz od reprezentacije Slovenije u drugoj utakmici grupne faze Olimpijskih igara u Parizu rezultatom 3:0 (25:21, 25:19, 25:19). Sledeća utakmica očekuje ih 3. avgusta, protiv reprezentacije Kanade.

Prvu utakmicu protiv Francuske smo odigrali dosta bolje nego danas, što i rezultat pokazuje. Svi smo dali maksimum na terenu, ali jednostavno, nešto nije išlo. Ekipa Slovenije nas je nadigrala u svakom elementu, od servisa i prijema do napada. Čestitam im na pobedi. Nama ostaje da što pre zaboravimo ovu utakmicu i da se okrenemo utakmici protiv Kanade koja će odlučiti o našem plasmanu u narednu rundu. Stručni štab će se pobrinuti za taktiku, a mi moramo energetski da uđemo maksimalno, kao da se borimo za život ili smrt. Ta utakmica nas ili šalje kući ili nam daje prolaz u četvrtfinale. Svi želimo prolaz i nismo ovde došli da ispadnemo u grupi. Daćemo sve od sebe”, rekao je Vuk Todorović.

Povezana vest:  Alba, Mata i Martinez predvode Španiju na OI

Ovaj poraz od Slovenije nam je veoma teško pao. Ne samo zbog rezultata, već i zato što smo, uprkos očiglednoj razlici u kvalitetu, verovali da možemo da im pariramo i napravimo iznenađenje. U drugom setu smo imali inicijativu i dobro kontrolisali meč, ali u jednom trenutku smo zapeli i nismo našli rešenje za taj deo igre. To je poljuljalo naše samopouzdanje, i za taj set i za nastavak meča. Pokušali smo energetski da se vratimo, ali ni tu nismo uspeli. Nadamo se da će utakmica sa Kanadom biti odlučujuća za prolaz u četvrtfinale. Posebna priprema nije potrebna jer, kao što smo zaboravili utakmicu sa Francuskom, moramo da zaboravimo i utakmicu sa Slovenijom i da se koncentrišemo na Kanađane”, izjavio je selektor Igor Kolaković.

Raspored takmičenja možete pronaći ovde.

Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije