U prvoj polovini petog takmičarskog dana na borilišta su izašli strelac Lazar Kovačević, teniser Novak Đoković, veslačica Jovana Arsić, bokserka Natalia Šadrina, džudista Nemanja Majdov, plivačica Anja Crevar, kao i naše košarkašice.

Strelac Lazar Kovačević se plasirao u finale discipline MK puška trostav osvojivši peto mesto u kvalifikacijama. Finale ga očekuje sutra, 1. avgusta od 09.30 časova.

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Olimpijskih igara pobedivši Nemca Dominika Kepfera rezultatom 7:5, 6:3. U sledećem meču, Đoković će se suočiti sa Grkom Stefanosom Cicipasom.

Veoma je vruć i sparan dan. Takvi uslovi utiču i na odskok i brzinu loptice. On je izašao sa rasterećenim umom i jasnom taktičkom pripremom, bio je agresivan i napadao. Na početku sam bio malo zatečen njegovom igrom i morao sam da se branim i prilagodim. Prelomio sam igru na 5-5 u prvom setu, povezao sam pet gemova zaredom, što mislim da je presudilo u današnjem meču”, rekao je Novak Ðoković.

Povezana vest:  Rezerve MOK-a gotovo 600 miliona dolara

Naše košarkašice osigurale su plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu savladavši reprezentaciju Kine rezultatom 81:59 (23:17, 22:22, 17:11, 19:9) u drugoj utakmici grupne faze koja je odigrana u Lilu. Sledeći protivnik našim devojkama biće Španija, a utakmica je zakazana za 3. avgust.

Posle utakmice protiv Portorika smo imali sastanak, skupile smo se… Nismo dale sve od sebe, nismo pokazale ono pravo, ali jesmo na današnjoj utakmici. Popravile smo dosta stvari. Ta dva meseca tokom kojih smo radili i pripremali se danas su izašli na videlo i to je automatski donelo pobedu. Uvek smo znale da možemo bolje. Kako smo trenirale, tako smo to osećale. Ta utakmica protiv Portorika, da li zato što je prva utakmica, što većina nas debituje… To nam je dalo vetar u leđa da pokažemo šta možemo i – idemo u Pariz. Prvi cilj smo ispunile i veoma sam ponosna. Naravno da je sada lakše, ali gledamo i sledeću utakmicu protiv Španije, koja je takođe bitna, kako zbog samopouzdanja, tako i zbog plasmana. Zato je i ova razlika od velike važnosti i spremamo se za narednu utakmicu”, istakla je Nadija Smailbegović.

Povezana vest:  PREDSEDNIŠTVO OKS USVOJILO GODIŠNJE PROGRAME ZA 2013. GODINU

Fenomenalan je osećaj. Svaka devojka je odradila svoj posao i veoma sam ponosna. Imaju dva dominantna centra, koja u prvom poluvremenu nismo toliko zatvorili, ali u drugom smo odradili šta nam je rečeno, koji smo imali plan i zatvorili smo ta dva centra, što je najbitnije i to se pokazalo kao dobro. Uvek smo bili poznati po odbrani, tako dobijali utakmice, nikad napa

Nakon završetka meča srpske bokserke Natalije Šadrine u četvrtfinalu Olimpijskih igara, u kategoriji do 60 kilograma, protiv Kineskinje Jang Venlu, Olimpijski komitet Srbije uložio je žalbu na nepravednu odluku sudija. OKS je podneo zvaničnu žalbu najvišim organima Međunarodnog olimpijskog komiteta, zatražio je da se ispita glasanje sudija na meču i da se donese pravedna odluka u korist naše bokserke. Olimpijski komitet Srbije očekuje pravednu i temeljnu istragu kako bi se osigurala pravda i integritet takmičenja.dom. Sledi borba sa Španijom za prvo mesto, veoma bitna utakmica. Nadam se još jednoj pobedi”, rekla je Maša Janković.

Povezana vest:  SVEČANOM CEREMONIJOM ZATVOREN XIII LETNJI EYOF U TBILISIJU

Veslačica Jovana Arsić obezbedila je plasman u finale C discipline skif, prošavši prva kroz cilj u polufinalu C/D sa vremenom 7:44.6. Finale C je na programu u subotu, 3. avgusta, u 9.30 časova.

Džudista Nemanja Majdov je završio svoj individualni nastup na Olimpijskim igrama nakon što je u prvoj borbi kategorije -90 kg izgubio od protivnika iz Grčke Teodorisa Celidisa odlukom sudija zbog crvenog kartona.

U drugoj polovini petog takmičarskog dana nastupaju naše odbojkašice, košarkaši, basketaši i bokser Vahid Abasov.

Raspored takmičenja možete pronaći ovde.