Veslači Martin Mačković i Nikolaj Pimenov zauzeli su sedmo mesto u ukupnom plasmanu na Olimpijskim igrama u Parizu. U prvoj polovini šestog takmičarskog dana Olimpijskih igara u Parizu, boje Srbije branili su i strelac Lazar Kovačević, basketaši, džudista Aleksandar Kukolj i plivač Andrej Barna. Večeras će na teren izaći teniser Novak Đoković, kao i basketaši koji će odigrati svoj drugi meč u ovom danu. 

Veslači Martin Mačković i Nikolaj Pimenov osvojili su prvo mesto u dubl skulu u B finalu sa vremenom 6:13.85, što im je donelo sedmo mesto u ukupnom plasmanu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Lazar Kovačević, debitant na Olimpijskim igrama, osvojio je osmo mesto u finalu gađanja malokalibarskom puškom iz trostava na turniru u Šatoruu. U kvalifikacijama je Kovačević izjednačio državni rekord sa 592 kruga.

Basketaši Srbije ostvarili su pobedu nad timom Holandije rezultatom 21:19 u trećem meču na olimpijskom turniru. Danas ih očekuje još jedan važan meč protiv domaćina Francuske, koji je zakazan za 22.35 časova.

“Loša dva meča iza nas, ne igramo na nivou kako smo mi želeli i kako smo se pripremili. Naravno da nam je jako bitna ova pobeda za samopouzdanje i za dalji tok takmičenja, ali ovo nije put kojim mi treba da idemo i kako treba da igramo. Promašio sam nekoliko otvorenih šuteva, napravio par nepotrebnih prekršaja i nisam zadovoljan svojim izdanjem, a treba da vučem ekipu. Srećna trojka na kraju”, izjavio je Strahinja Stojačić.

Povezana vest:  Koka-kola će reciklirat plastičnu ambalažu posle Olimpijade

Džudista Aleksandar Kukolj završio je svoj individualni nastup na Igrama u Parizu nakon poraza u prvoj borbi od protivnika iz Mađarske Žombora Vega sa 1:0. Kukolja za dva dana očekuje nastup u miksu sa ostatkom našeg džudo tima.

“Pogledao sam snimak kako bih video da li sam bio subjektivan u borbi, jer sam imao osećaj potpune kontrole. Ipak, sada kada sam pogledao snimak, ne mogu da shvatim kako su doneli tu odluku. Kada smo ustali iz te situacije, bio sam uveren da je rezultat na semaforu pogrešan. Sledi mi nastup u miksu, koji je specifičan zbog kategorija u kojima se takmičimo. Nadam se da se niko neće povrediti, jer većina nas, četvoro od šestoro, ne nastupa u svojoj kategoriji, već u jednoj ili dve kategorije iznad naše” , rekao je Aleksandar Kukolj nakon borbe.

Plivač Andrej Barna nije uspeo da obezbedi plasman u polufinale discipline 50m slobodno, zauzevši ukupno 30. mesto u kvalifikacijama sa vremenom 22.19, čime je završio svoje učešće na Igrama u Parizu.

Povezana vest:  I Olimpijski komitet protiv nedisciplinovanih klubova

Generalno sam bio spor tokom celog ovog takmičenja. Možda smo promašili tempiranje forme, to ćemo analizitati: Rezultat od 22.1 sekunde je prilično spor, već sa 22.0 sekunde mislim da bih se plasirao u polufinale. To sam možda i mogao postići, ali očigledno nešto nije bilo kako treba. Olimpijske igre su sjajno iskustvo i velika čast, ali sada je vreme da se odmorim i idemo dalje” , izjavio je Andrej Barna.

Vaterpolisti Srbije izgubili su od selekcije Španije rezultatom 11:15. Pred njima su još dve utakmice u Parizu, preko kojih će pokušati da izbore plasman u četvrtfinale. Srbija u subotu od 19.30 igra protiv Francuske, a u ponedeljak u podne protiv Mađarske. Ovi dueli će odlučiti da li će dvostruki, aktuelni olimpijski prvaci proći grupnu fazu.

“Naša igra je bila bolja nego protiv Australije, energija je bila na višem nivou, ali to nije bilo dovoljno da pobedimo Španiju, koja je sigurno jedan od favorita za zlato. Mene lično raduje što nismo potonuli i što smo vratili energiju. Imamo dve utakmice pred sobom i sa ovom energijom možemo da pobedimo i Mađarsku i Francusku. Moramo popraviti još neke stvari, biti precizniji u napadu i odbrani. Nivo agresivnosti i želje bio je dobar, i nadam se da će sve to doći na svoje mesto već u sledećem meču. Nedostajalo nam je malo samopouzdanja, a njihovo veće iskustvo je došlo do izražaja. Najvažnije nam je da smo mogli da im pariramo do pred sam kraj utakmice” , rekao je Miloš Ćuk.

Povezana vest:  Peking i zvanično u trci za ZOI 2022.

Izgubili smo utakmicu na početku četvrte četvrtine. Nedostajalo nam je iskustvo i samopouzdanje, kao i sigurnost u igri koju trenutno nismo mogli da imamo posle poraza od Australije. Igrači su pokazali reakciju odmah posle utakmice sa Australijom. Na sledećem treningu sve je izgledalo onako kako treba, što smo danas videli i na utakmici protiv Španije. Španija je sigurno najneugodniji protivnik u grupnoj fazi, imaju rutinu, iskustvo i trenutno su na vrhuncu forme. Raduje nas što smo pokazali reakciju i karakter. Kao i pre utakmice sa Španijom, sada moramo da pobedimo Francusku i Mađarsku da bismo zasigurno ušli u četvrtfinale” , izjavio je selektor Uroš Stevanović.

Foto: Olimpijski tim Srbije