Teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu nakon sjajne igre protiv Stefanosa Cicipasa, dok su basketaši Srbije upisali treću pobedu na olimpijskom turniru nadigravši Francusku. 

Novak Đoković izborio je plasman u polufinale Olimpijskih igara, savladavši Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 7:6. Uprkos problemima sa povredom, Đoković je pružio sjajnu partiju i obezbedio duel protiv Italijana Lorenca Musetija u polufinalu. Meč je zakazan za sutra sa početkom u 19.00 časova.

Videćemo kakvi će biti rezultati testova koje još nisam obavio na terenu. Ono što je fizioterapeut proverio daje pozitivne indikacije da koleno nije oštećeno u svojoj pokretljivosti. Međutim, na terenu postoje određeni pokreti, naročito nakon nezgode koja se dogodila – bilo da je do proklizavanja ili udarca tokom poena, nisam siguran šta se tačno desilo. Bol je bio vrlo oštar i trajao je 3-4 gema, ali je kasnije počeo da popušta. Antiinflamatorna pilula je pomogla da se bol umanji i da izdržim meč do kraja. Situacija me podseća na Rolan Garos i povredu od pre dva meseca, kada sam uspeo da izdržim meč, ali sam sledeći dan saznao da imam ozbiljniju povredu. Nadam se da ovog puta nije isti slučaj. Iskreno sam zabrinut, ali to je što je. Moram da obavim testove i proverim koleno sa svojim timom, ali se nadam najboljem”, rekao je Novak Ðoković nakon završetka meča.

Povezana vest:  OI 2016, Srpske odbojkašice: Spremne smo za velika dela

Basketaši Srbije upisali su treću pobedu na Olimpijskim igrama u Parizu, savladavši Francusku sa 19:16 u četvrtom meču grupne faze. Sutra ih očekuju dva meča: protiv Letonije u 19.05 časova i protiv Poljske u 22.05 časova.

Loše smo ušli u meč, ali smo uspeli da se vratimo, da povedemo 13:10 i tada je krenula kiša. Međutim, uspeli smo da završimo meč. Lepo je bilo igrati u ovakvom ambijentu. Mi uvek rastemo kako turnir odmiče”, izjavio je Mihailo Vasić.

Povezana vest:  OI 2016, Košarkašice Srbije u polufinalu Olimpijskih igara

Kompletan raspored takmičenja možete pronaći ovde.

Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije