Teniser Novak Đoković plasirao se u finale Olimpijskih igara u Parizu i tako osigurao drugu medalju za Srbiju na najvećoj svetskoj sportskoj smotri. 

Novak Đoković plasirao se u veliko finale Olimpijskih igara u Parizu, pobedom protiv Italijana Lorenca Musetija sa rezultatom 7:5, 6:2. Ovim trijumfom, Đoković je osigurao drugu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama Pariz 2024. Finalni meč protiv Karlosa Alkaraza očekuje ga za dva dana, u nedelju 4. avgusta.

Povezana vest:  OI 2012, Srpski olimpijci otputovali u London

Juče posle meča sam uradio testove koji su pokazali da povreda nije ozbiljnija, što je bilo ohrabrujuće. Radili smo terapije do duboko u noć, i kada sam se probudio, osećaj je bio dobar. Testirao sam koleno i radio dodatne terapije sa fizioterapeutom. Drago mi je što povreda nije ozbiljnija. Definitivno nisam osećao nikakav bol, sve je bilo u redu i nije bilo smetnji. Drago mi je što sam uspeo da prebrodim ovu veliku prepreku u svojoj olimpijskoj karijeri. Od četiri polufinala, tri sam izgubio, a prvi put danas ulazim u finale i osigurao sam medalju za Srbiju. Srce mi je puno. Želim zlato u nedelju, ali ovo je veliki uspeh“ , izjavio je Novak Đoković posle meča.

Povezana vest:  TIM SRBIJE U MERSINU BROJAĆE 154, A NA EYOF-U U HOLANDIJI 63 SPORTISTA

Alkaraz i ja smo u finale stigli bez izgubljenog seta. Mislim da obojica igramo sjajan tenis. On je blagi favorit u nedelju zbog skorašnjih rezultata, ali mislim da sam potpuno drugačiji igrač nego što sam bio pre tri nedelje. Bolje se krećem, bolje igram i mislim da su mi šanse bolje u nedelju“, dodao je Novak.

Povezana vest:  Potpredsednik OKS Žarko Paspalj i generalni sekretar Đorđe Višacki predstavljali Srbiju na Generalnoj skupštini MKMI

Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije