Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović koja je na Olimpijskim igrama u Parizu u tandemu sa Damirom Mikecom osvojila zlatnu medalju doputovala je u Srbiju.

Damir Mikec i Zorana Arunović doneli su prvu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama Pariz 2024, osvojivši zlato u takmičenju miks parova u disciplini vazdušni pištolj 10 metara.

Po sletanju na beogradski aerodrom ,,Nikola Tesla“, za Zoranu Arunović organizovan je spektakularan doček brojnih navijača, novinara, porodice i prijatelja.

,,Mislim da njih dvoje ne dobijaju dovoljno aplauza. Kad god imam priliku, trudim se da i oni dobiju zasluge koje i zaslužuju.  Kada god se stavi fokus na sportistu, treba imati u vidu, da neko stoji iza njih. U mom slučaju to je Jelena, a u Damirovom slučaju Goran“, zaključila je Zorana Arunović.

,,Od početka do kraja smo se oslanjali jedno na drugo, ni u jednom trenutku nismo popustili, koji god da je bio rezultat. Ono što karakteriše Damira i mene je to, da smo mi klasa. Takođe, tu je i naša konstantna potreba da budemo sve bolji. Kada ja nisam bila dobra, on je bio, i obrnuto. Uspela sam da nas dovedem na egal, a Damir je bio taj koji je napravio odlučujući poen. I sada mogu da kažem da smo Damir i ja, i naša zemlja olimpijski šampioni“, istakla je Zorana ponosno.

Povezana vest:  OI 2016, Tijana Bogdanović ponosna zbog medalje, razočarana ishodom

,,Bilo je jako lepo kada smo došli u Pariz, u olimpijsko selo. Kada smo došli tamo, skupili su se sportisti, zaigrali smo kolo, i to je zaista prelepo. Nadam se da smo otvorili osvajanje medalja i verujem da ćemo ih imati dosta. Osećam se kao da mi je kamen pao sa leđa, i to apsolutno nema cenu“, zaključila je Zorana na dočeku na beogradskom aerodromu.

Povezana vest:  Manojlović potpredsedik ENGSO

Za Zoranin uspeh zaslužna je i Jelena Arunović, njen trener.

,,Idete na takmičenje i znate da je to jedino što vam nedostaje. Cela godina je bila podređena tome. Njene performanse su bile obećavajuće, a to dokazuje i rang lista pred same Igre.  Svi smo radili zajedno kao tim, i uspeli smo da na kraju u miksu osvojimo dugo očekivanu zlatnu olimpijsku medalju“, izjavila je Jelena Arunović.

Povezana vest:  OI 2016, Četverac Srbije u A finalu na Igrama u Riju

Jelena nije zaboravila i ostale sportiste Tima Srbija.

,,Poželela bih mnogo sreće i Timu Srbija koji je u Parizu, i da pokažu koliko su spremni, i da budu najbolji. Znam da nisu otišli tamo na sreću, želim im da ispune svoje rezultatske ciljeve, i da do kraja daju svoj maksimum“, zaključila je Jelena Arunović.

Foto: Dušan Milenković/ATA Images