Novak Đoković je postao olimpijski šampion, pobedivši Karlosa Alkaraza u finalu Olimpijskih igara u Parizu. Đoković je osvojivši svoje prvo olimpijsko zlato, drugo za Srbiju na ovim igrama, kompletirao svoju riznicu trofeja i potvrdio status najboljeg tenisera svih vremena.

U velikom finalu Olimpijskih igara u Parizu, Novak Đoković je pobedio Karlosa Alkaraza rezultatom 7:6, 7:6 i tako se okitio najsjajnijim odličjem. Ovo je druga medalja za Srbiju na Igrama u Parizu, i to drugo zlato.

Đoković je na svojim petim Olimpijskim igrama konačno stigao do trofeja koji mu je nedostajao. Novak je osvojio rekordan broj grend slem (24) i masters (40) titula. Nakon bronze iz Pekinga 2008. godine, najbolji teniser svih vremena se sada okitio i zlatom na najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

Povezana vest:  Asmir Kolašinac i Emir Bekrić predvode olimpijski karavan u Svilajncu

Mislio sam da je nošenje zastave svoje zemlje na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine najbolji osećaj koji jedan sportista može da doživi, sve do danas. Ovo nadmašuje sve što sam mogao da zamislim i što sam se nadao da ću doživeti. Uvek sam govorio da je predstavljati svoju zemlju najveći prioritet i čast za mene, bilo da su u pitanju Olimpijske igre, Dejvis kup ili bilo gde drugde gde mogu ponosno da nosim srpsku zastavu. To me zaista pokreće i motiviše kao ništa drugo. Činjenica da sam osvojio bronzu na svojim prvim Olimpijskim igrama, a nakon toga nisam uspevao da osvojim medalju i nisam mogao da savladam prepreke u polufinalima, čini da je ovaj trenutak, sada sa 37 godina, igrajući protiv 21-godišnjaka koji je jedan od najboljih igrača na svetu trenutno, verovatno moj najveći sportski uspeh u karijeri.

Što se tiče meča, mislim da je fer što su oba završena u taj-brejku, igrali smo skoro tri sata na tako visokom nivou, a dva seta. Ne mogu ni da zamislim šta bi bilo u trećem setu da sam izgubio onaj drugi. Čestitam Alkarazu na sjajnom turniru i borbenosti, sjajan je momak, izuzetno ga poštujem kao tenisera. Pokazao je sjajan karakter, nastavio je da se bori iako je gubio. I ja sam, borio sam se i kada sam vodio, nisam razmišljao da li vodim ili ne. Nikada nisam osetio emocije na terenu kao one kod poslednjeg udarca na meču”, izjavio je Novak Đoković.

Povezana vest:  MOK zamenio Mizuno za Najk

Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije