Vaterpolisti Srbije završili su grupnu fazu olimpijskog turnira u Parizu i kao četvrti u grupi B prošli u četvrtfinale. Pored vaterpolista, danas je nastupio i rvač Georgij Tibilov.

Naši vaterpolisti pretrpeli su poraz od selekcije Mađarske rezultatom 13:17 u poslednjem kolu grupne faze, te će u četvrtfinale ući sa četvrte pozicije. Četvrtfinalna utakmica očekuje ih 7. avgusta, a protivnika će saznati nakon žreba.

Rezultatski nebitan poraz, ali igra koju smo prikazali u ovom trenutku može da nas zabrine. Sigurno je da znamo da sa ovakvom odbranom ne možemo da igramo nijednu utakmicu na ovom šampionatu. Primili smo 17 golova, što je stvarno previše. Ipak, ovo se sve zaboravlja jer turnir kreće prekosutra i sada više nema prava na greške, opravdanja niti priču. Od početka nismo bili agresivni, nismo imali presing niti zonu koja je agresivnija i pokretljivija. Ponavljam, ovo se zaboravlja, turnir počinje prekosutra i nemamo prava na grešku. Sigurno možete da očekujete bolje izdanje, koliko će to biti dovoljno, videćemo prekosutra”, izjavio je selektor Uroš Stevanović nakon utakmice.

Povezana vest:  USVOJEN NOVI STATUT OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE

Počeli smo dobro, kontrolisali smo igru i u napadu i u odbrani. Međutim, početkom druge četvrtine primili smo neke golove gde smo možda trebali da budemo agresivniji u odbrani i da imamo više blokova kako bismo pomogli našim golmanima. Tu nam se uvukla neka nesigurnost u odbrani. Napad je koliko-toliko funkcionisao, imali smo šuteve i šanse, ali mi smo uvek sticali sigurnost iz odbrane, a to danas nije funkcionisalo. Nismo bili dovoljno pokretljivi i agresivni, i to moramo da popravimo pred četvrtfinale. Jako smo motivisani, želimo da napravimo korak dalje i uđemo među četiri najbolje ekipe. Samo je to fokus. Ova utakmica jeste pokazala neke naše slabosti, ali dobro je što to sada možemo da ispravimo i da spremni i motivisani dočekamo četvrtfinale”, dodao je Nemanja Ubović.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, FIS zabranio Ivani Kovačević nastup u Sočiju

Rvač Georgij Tibilov nije uspeo da se plasira u osminu finala Olimpijskih igara. U prvoj borbi u kategoriji do 60 kilograma grčko-rimskim stilom, poražen je od Enesa Bašara iz Turske rezultatom 7:8.

Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije