Muški kajakaški četverac Srbije u sastavu Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Marko Dragosavljević i Vladimir Torubarov završio je na šestom mestu u finalnoj trci na 500 metara na Olimpijskim igrama u Parizu. U prvoj polovini 13. takmičarskog dana OI nastupio je i naš ženski kajakaški četverac, kao i rvač Mate Nemeš, dok naše košarkaše večeras očekuje polufinalna utakmica protiv selekcije SAD od 21.00 čas. 

Posle izvanrednog nastupa u polufinalu, u kojem su sa rezultatom 1:19.91 osvojili drugo mesto, naš muški kajakaški četverac u sastavu Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Marko Dragosavljević i Vladimir Torubarov zauzeo je šesto mesto u finalu discipline k4 500 na Olimpijskim igrama u Parizu, postigavši vreme od 1:21.52.

​​Mogu reći da smo i u kvalifikacijama i u polufinalu pokazali da smo na najvišem nivou, ali nas je prvi start poremetio – krenuli smo dobro, ali potom loše nastavili. Iako smo se borili do kraja, pobedili su nas oni koje smo ranije pobeđivali, ali pokušaćemo da to ispravimo u naredne četiri godine. Nažalost, nismo se u potpunosti oporavili. Finale je bilo isti dan, što je neuobičajeno jer se obično održava dan kasnije, kada svi imaju vremena za regeneraciju. Ovoga puta, organizacija je bila prilagođena publici i atmosferi, što razumem, ali je to dodatno otežalo situaciju”, rekao je Anđelo Džombeta.

Povezana vest:  Buenos Aures domaćin OI za mlade 2018.

Mislim da je kratko vreme između trka uticalo na nas, posebno zbog ponavljanja starta. Ne možete ni da zamislite kako adrenalin eksplodira u tom trenutku, a onda sve splasne kada čujete da start nije bio dobar. Držali smo se, ali je došlo do rasipanja kod svih, a kod nas nešto više. Sada nam je potreban ozbiljan oporavak”, rekao je Vladimir Torubarov.

S jedne strane pokušavam da rezimiram sve što smo postigli, a s druge strane mi prolazi kroz misli sve što smo izdržali. Znam koliko smo svi trpeli, počevši od porodice. Ovo svakako nije realna slika – treće Olimpijske igre, osećam medalju, a iz nekog razloga je izgubimo. Svaki put sam uspeo da pronađem motivaciju da nastavim dalje. Mogu samo da zahvalim svima koji su bili uz nas i koji su pratili našu borbu. Bila mi je čast da budem ovde s ovim momcima. Sada moram da se skoncentrišem, jer sutra imamo dvosed i nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat”, rekao je Marko Novaković.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Amerikanci savladali Rusiju posle penala

“Pokazali smo da smo konkurenti za zlato. Verovali smo i verujemo i dalje. Takmičili smo se sa najboljima i Olimpijske igre su iskustvo koje treba doživeti. Možda ću moći da opišem ovo za par dana, sada ne znam kako. Jedino na šta mogu da skrenem pažnju je taj prvi start koji je za nas bio sjajan. Loš start se retko dešava, ali je deo našeg sporta. Krivo mi je, tresem se, voleo bih da zaplačem da to izbacim iz sebe. Bili smo tu, kao da je medalja bila na dohvat ruke. Samo sam molio Boga. Nadao sam se da će semafor izbaciti nešto neočekivano i neverovatno”, rekao je Marko Dragosavljević.

Povezana vest:  Hakeri: WADA dozvolila doping sestrama Vilijams i gimnastičarki Bajls

Ženski kajakaški četverac u sastavu Anastazija Bajuk, Milica Novaković, Marija Dostanić i Dunja Stanojev, nije uspeo da izbori plasman u finale trke na 500 metara na Olimpijskim igrama u Parizu. Naš četverac je zauzeo treće mesto u polufinalu sa vremenom 1:35.25. Finale su izborile dve prvoplasirane posade, Australija (1:34.25) i Norveška (1:34.77).

Rvač Mate Nemeš nije uspeo da se plasira u borbu za bronzanu medalju u kategoriji do 67 kilograma grčko-rimskim stilom. U repasažu, Nemeš je pretrpeo poraz od Amantura Ismailova iz Kirgistana rezultatom 8:0 i tako završio svoje učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije