sasa_boskovic_selektor_devojaka

Bošković: Rukometašice da slede put rukometaša

 

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas da se nada da će njegov tim moći da krene putem muške selekcije i postigne uspeh na predstojećim velikim takmičenjima.

-Naše rukometašice nikada nisu igrale na dva velika takmičenja uzastopno. Cilj na predstojećem Evropskom prvenstvu je da prođemo u drugu rundu, što će realno biti jako teško, a cilj na Svetskom nam je da osvojimo medalju – rekao je Bošković.

Selektor i trener Dragica Đurić pozvale su danas kandidatkinje za golmane na početak završnih priprema, koje zvanično počinju 19. novembra.

Povezana vest:  Srpski stručnjaci preuzeli selekciju Saudijske Arabije

-Čujemo se, pričamo. Mnogo su motivisane za igranje pred domaćom publikom. To možda može da bude i dodatno opterećenje, ali verujem da imamo dovoljno iskusnu ekipu koja neće biti opterećena time, već će joj to biti dodatna motivacija. Od 1973. nismo imali veliko rukometno takmičenje u zemlji. Evo, i (trener) Dragica (Đurić) je osvojila sve što je mogla da osvoji, a nije nastupala u svojoj zemlji – rekao je selektor.

Povezana vest:  Rukometaši Srbije bez plasmana na SP u Kataru 2015.

Bošković je priznao da je ženska reprezentacija nepoznanica za navijače, ali je kazao da će slediti primer rukometaša.

-Muškarci su pokazali ozbiljan pristup i napravili su veliku stvar. Osvojili su medalju, stekli su popularnost i popunili dvorane. Napravili su nam put i želimo da idemo njime. Imamo dobre igračice, koje nastupaju u najboljim evropskim klubovima. Koliko smo uspeli, videćemo u januaru koliko novih devojčica počne da trenira rukomet – kazao je Bošković.

Povezana vest:  SEHA LIGA, Metaloplastika deklasirala Izviđača

Reprezentacija će igrati u Beogradu i salektor se nada se punoj hali, ali kaže da je Beograd specifičan jer „ni muškarci u prvim mečevima nisu imali pun Pionir, ali su posle ispunjavali Arenu“.

-Moramo i mi igrama da privučemo publiku, mada problem predstavljaju i skuplje karte. Da igramo u Nišu ili nekom drugom gradu, znam da bi hala bila puna, ovako ćemo morati da zaradimo podršku – rekao je Bošković.

Evropsko prvenstvo za žene održaće se u Srbiji od 4. do 16. decembra.