Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je danas savladao Amerikanca Tejlora Frica 7:6 (7:1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.

Đoković je vodio 2:0, ali se potom povredio i uz jake bolove, prvo izgubio treći i četvrti set, a potom uz nadljudske napore uspeo da dobije peti odlučujući.

Neverovatno je kako je srpski teniser uspeo da se „podigne“, bolovi u trbušnim mišićima, u blizini desnog kuka, bili su jaki, stegnuo je zube, minimalno se kretao, svesno „rizikovao“, na sreću poslužio ga je i servis i uspeo je ono što se činilo nemoguće.

Povezana vest:  Krajinović srećan zbog pobede

Na ruku mu je išla i desetominuta pauza u finišu četvrtog seta kada je publika morala da napusti tribine Rod Lejver arene zbog odluke organizatora da ponovo uvede karantin i narednih pet dana ne bude publike.

U petom setu je sjajno servirao, napravio je brejk i poveo 4:2, a potom sačuvao svoj servis i još jednom oduzeo servis „šokiranom“ Fricu, koji je uspeo samo da spasi jednu meč loptu.

Povezana vest:  Federer prvi polufinalista Vimbldona

Đoković je iskoristio drugu i veoma emotivno proslavio plasman među 16 najboljih, gde ga čeka Kanađanin Miloš Raonić.

Dva dana za oporavak su i malo i puno, ali je očigledno da Đokovića nikada ne smete da otpišete, pogotovo ne u Melburnu.