Beogradska arena spremno će dočekati najbolje tenisere na nedavno najavljenom  turniru „Belgrade Open 2024“. S obzirom na to da je informacija o dobijanju licence za turnir stigla tek nedavno, bilo je neophodno prilagoditi veoma gust raspored Beogradske arene, kako bi održavanje turnira bilo moguće. Veliku pomoć u ovom segmentu pružila je i prevačica Tanja Savić, čiji koncert je trebalo da bude organizovan 9. novembra.

Zahvaljujući uspešnom dogovoru sa pevačicom, koncert je odložen, kako bi se i poslednji, finalni dan turnira, organizovao po planu i prema svim procedurama.

„Zbog nepredviđenih okolnosti i kasne odluke ATP-a, nismo imali prostora za manevar u pogledu termina našeg turnira. Iskreno smo zahvalni Tanji Savić na razumevanju i fleksibilnosti povodom promene datuma njenog koncerta. Cenimo njen profesionalizam i želimo joj puno uspeha u daljem radu, kao i nezaboravan nastup pred njenom vernom publikom“, istakao je Đorđe Đoković, direktor „Belgrade Open 2024“ turnira.

Povezana vest:  ATP INDIAN VELS, Ðoković protiv Golubjeva u drugom kolu Indijan Velsa

Belgrade Open će se održati od 2. do 9. novembra u Beogradskoj areni i igraće se na tvrdoj podlozi. Nakon uspešno organizovanih teniskih turnira na šljaci u protekle tri godine, nova licenca za turnir iz serije 250 otvoriće prostor da Beograd nastavi da se razvija kao prepoznatljiva teniska destinacija.

Planovi kada je reč o organizaciji profesionalnih ATP turnira su dugoročni i, kako objašnjava direktor turnira, konstanto se radi na proširenju broja događaja.

Povezana vest:  Đoković protiv Tipsarevića u polufinalu Rodžers kupa

,,Belgrade Open je, za sada, dvogodišnja licenca i turnir će se u ovom terminu održati i sledeće godine. Pored toga, aktivno radimo na tome da Beograd ima ne jedan, već dva ATP turnira godišnje na različitim podlogama – beton i šljaka. Optimistični smo da ćemo ovaj cilj ostvariti u bliskoj budućnosti”, istakao je Đorđe Đoković.

Povezana vest:  WTA NJU HEJVN, Kuznjecova eliminisana na startu

Informacije o prodaji karata, igračima koji će se pojaviti na turniru i drugi važni detalji, biće uskoro obljavljeni na zvaničnim kanalima komunikacije turnira.

Na ATP turniru serije 250 Belgrade Open 2024 u singlu će učestvovati 28 igrača u glavnom žrebu, od kojih će trojica dobiti „vajldkard“, a četvorica tenisera obezbediće učešće kroz kvalifikacioni deo turnira, koji se održava 2. i 3. novembra. U glavni žreb singla ulazi i 19 igrača na osnovu njihove pozicije na ATP listi, dok se u dubl konkurenciji takmiči 16 parova igrača.